Türk sinemasının önemli sanatçılarından Kemal Sunal'ın Malatya'nın Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe beldesindeki doğduğu ev neredeyse yıkıldıktan sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün aklına geldi. Kemal Sunal'ın yıkılmak üzere olan evi ölümünün üzerinden 10 yıl geçtikten sonra restore edilerek müzeye dönüştürülecek.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahattin Kabahasanoğlu, Sunal'ın doğduğu evin restore edilerek müze ev haline getirilmesi için akrabalarıyla görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.
Kemal Sunal'ın doğduğu evin yıkılmaya yüz tuttuğunu belirten Kabahasanoğlu, görüşmelerde bulundukları akrabalarının bu durumdan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Kabahasanoğlu, şöyle devam etti:
''Heyecan verici bu çalışmamız için kaymakamımız, belediye başkanımız ve Sunal'ın akrabalarıyla bir takım görüşmelerde bulunduk. Şu youtuber anda Sunal'ın doğduğu ev yıkılmış durumda. Bir aksilik olmazsa yakında tam bir müze olarak değil ama müze ev olarak evi restore etmeyi planlıyoruz. Tarihi bir konak gibi bahçesi, içinde afişlerinin, fotoğraflarının bulunduğu sinema odası olan bir müze ev yapmayı planlıyoruz. Akrabalarının gönüllü bir şekilde vereceği bir arsaya da yöresel yemeklerin yapıldığı 'Kemal Sunal Kafe' yapacağız.''
SUNAL'IN HEYKELİ DİKİLECEK
Müze girişine Kemal Sunal'ın en çok bilinen yüzüyle heykellerini yaptıracaklarını ifade eden Kabahasanoğlu, şöyle konuştu:
''Bu evi hiç para harcamadan gönüllülerle yapmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıl nisan ayında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Henüz Sunal'ın eşi ve çocuklarıyla görüşmedik. Eşi ve çocuklarına yapacağımız taslak projeyle gitmeyi istedik. 10 gün içerisinde taslak projemizi yapıp kendileriyle görüşeceğiz. Kemal Sunal sadece eşinin, çocuklarının ve akrabalarının değil tüm Türkiye'nin kahramanıydı.''
Müze evin proje henüz hazırlanmadığı için maliyetini çıkaramadıklarını ama yaklaşık 100 bin lirayı bulacağını tahmin ettiklerini belirten Kabahasanoğlu, iş adamları ve gönüllülerin katkılarıyla projeyi gerçekleştireceğiz'' dedi.
ANNESİNDEN "OKULA İSMİ VERİLSİN" İSTEĞİ
Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal'ın oğlunun adına okul yapılmasının kendilerini daha çok sevindireceğini söylediği belirten Kabahasanoğlu, ''Çok güzel bir düşünce, neden olmasın, bizim için gurur verir ancak bu, müdürümüzün yetkisi dışında. Sayın valimiz isterse Gökçe beldesinde yapılacak bir okula Kemal Sunal'ın adı verilebilir. Sayın Valimiz de Kemal Sunal'a çok değer veriyor. Müze evin yapılmasında valimizin katkısı büyük'' diye konuştu.
Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal da oğlunun en büyük arzusunun tüm çocukların okuması olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Bu çalışma elbette bizi sevindirdi. Ancak oğlumun adına bir okul yapılması bizi daha da mutlu ederdi. O tüm çocuklara örnek olabilmek adına 50 yaşından sonra diploma aldı. Türkiye'ye mal olmuş böyle kahramanların isimlerinin bir yerlere verilerek hayatta kalması önemli. Çünkü onların yerine başkaları kolay kolay gelemiyor.''
''GEÇ KALINMIŞLIĞIN BURUKLUĞUNU YAŞADIM''
Kemal Sunal'ın kardeşi Cengiz Sunal ise yapılacak müze evin Sunal'ın yaşam ve sinema çizgisiyle ilgili iyi fikirler vermesi gerektiğini söyledi.
Memleketlerinde böyle bir şey olmasının kendilerine gurur verdiğini ifade eden Cengiz Sunal, şöyle konuştu:
''Ağabeyimin doğduğu evin müze ev şeklinde restore edilmesi güzel bir kültürel etkinlik. Kendisi hayatta olsaydı böyle bir atılıma çok sevinirdi. Halka iyi tanıtıldığı takdirde bu girişime her zaman destek oluruz. Böyle bir çalışmanın yapılacağını ilk duyduğumda heyecandan çok, geç kalınmışlığın burukluğunu yaşadım. Çalışmaya hem Kemal Sunal'ın kardeşi hem de inşaat mühendisi olarak elimden gelen katkıyı sağlayacağım.''
Kategori : MAGAZİN