Geleneksel kahvaltınız, bir fincan kahve veya bir elma olabilir ya da sabahları hiçbir şey yemeyebilirsiniz. Kalori vermek için bir öğünden kaçtığınızı düşünebilirsiniz. Ancak, kahvaltı yapmamak kilo vermek için yanlış bir yaklaşım.
howStuffWorks isimli internet sitesinde
Kumlama kumu yer alan habere göre, bir araştırma grubu, düzenli olarak kahvaltı yapanların yapmayanlara göre daha düşük yağ alımına sahip olduğunu buldu. Kahvaltı yapmak gün boyunca açlık seviyenizi düşürüyor, sonraki öğünlerde daha iyi yiyecek tercihi yapmanızı sağlıyor. Markete alışverişe aç gitmemeniz gerektiği gibi, güne de aç başlamamalısınız.
Kalktığınız anda, vücudunuz yiyeceksiz geçen bir geceden sonra hayatta kalma modundadır. Adrenaliniz pompalanıyor ve metabolizma ile kan şekerini kontrol eden kortizol seviyeniz yüksektir. Beyniniz, yiyecek formunda enerji için ava başlar.
Eğer kahvaltı yapmazsanız, aç olan beyninize gereken yakıtı sağlayamazsınız. Bu nedenle beyin, kaslarınızda depolanan enerjinin peşinden gider. Kan şekeriniz düşer, metabolizmanız zayıflar. Daha az kalori yakarsınız ve kendinizi biraz cansız hissedersiniz. Sonunda bir şeyler yediğinizde, vücudunuz yiyecekleri yağ olarak depolar.
Meyveler, sebzeler ve tam tahıllar lif dolu yiyeceklerdir. Lifin sağlığınız için sayısız faydası var: kabızlığı önlüyor, kolesterolü düşürüyor, kan şekerini kontrol altında tutuyor ve tok hissetmenize yardımcı oluyor. Taze meyve kahvaltı için iyi bir seçenektir.
Kategori : SAĞLIK