Turhan Selçuk toprağa verildi

  • Home
  • Turhan Selçuk toprağa verildi
Turhan Selçuk toprağa verildi
Duayen karikatürist Turhan Selçuk'un cenazesi, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde toprağa verildi.Abone ol

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden duayen karikatürist Turhan Selçuk'un cenazesi, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde toprağa verildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene eşi Nurhan ve kızı Aslı ile yakınlarının yanı sıra, Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, Milli G google seo üvenlik Kurulu Eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç, TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Ara ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, 2005 yılında Turhan Selçuk'u Hacıbektaş'a davet ettiğinde Turan Selçuk adına Hacıbektaş etkinliklerinde sergi düzenlediklerini söyledi. Selmanpakoğlu, "Bu karikatürleri Hacıbektaş'ta yapacağımız 'Karanlıktan Aydınlığa' adlı insanlık müzesinde özel bir bölümde yer alacak ve onun düşüncelerini yaşatacaktır. Abdülcanbaz'ı Gözlükçü Sami ve arkadaşlarını gençler tanımaya devam edecek" dedi.

Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ise, Selçuk'un bugüne kadar çizdiklerinden en ufak ödün vermediğini söyledi.

Turhan Selçuk'un cenazesi, törenin ardından, ilçedeki Mahsuni Şerif'in mezarı ile Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre'nin heykellerinin bulunduğu Çilehane'ye götürüldü. Cenaze, Alevi geleneklerine göre, "hak meydanı görevinin yerine getirilmesi, canın sırlanması, toprağa verilmesi" töreni yapıldıktan sonra toprağa verildi



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim