Türkiye için yeni bir dönem

  • Home
  • Türkiye için yeni bir dönem
Türkiye  için yeni bir dönem
Hem Türkiye hem de Sabiha Gökçen Havalimanı için yepyeni bir dönem başlayacak. O imzalar atıldı..Abone ol

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı da içerisinde barındıran bölgeye yapılacak olan Teknopark için imzalar atıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Airport Hotel'de imza törenine, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müste Promosyon Kalem şarı Murad Bayar, HEAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Tohumcu, STM Genel Müdürü Recep Barut, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, İTO Genel Sekreteri Dr. Cengiz Ersun ve İTİCÜ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve çok sayıda davetli katıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Ticaret Üniversitesi, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) arasında, Teknopark İstanbul'un yönetici şirketinin kurulması için ortaklık sözleşmesi imzalandı.

TÜRKİYE'DE TOPLAM 37 TEKNOLOJİ BÖLGESİ VAR

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, imza töreninde yaptığı konuşmada, bugün itibariyle Türkiye'de bulunan toplam 37 teknoloji geliştirme bölgesinden 23'ünün faal halde olduğunu ifade etti.

Gönül, bu bölgelerde bin 200 civarında firmanın faaliyet gösterdiğini, çalışan sayısının 12 bini geçtiğini ve yaklaşık 600 milyon dolarlık ihracat yapıldığını, hükümetin AR-GE’ye büyük önem verdiğini söyledi.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim