Trabzon-Amman'ın ticari işbirliği

  • Home
  • Trabzon-Amman'ın ticari işbirliği
Trabzon-Amman'ın ticari işbirliği
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ürdün'e yaptığı iş gezisinde Amman Ticaret ve Sanayi Odası ile ikili iş birliği protokolü imzaladı. Abone olTrabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) Ürdün'e düzenlemiş olduğu iş gezisi programında Amman Ticaret ve Sanayi Odası ile ikili iş birliği protokolü imzalandı.

Amman-Trabzon arasında her türlü işbirliğini destekleyen protokol kap search engine optimization samında iki şehir arasında ticari hareketin başlaması için uygun zemin hazırlanmış oldu.

Ürdün gezileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ürdün iş görüşmeleri programının ilk gününde Amman Ticaret Odası'nın ziyaret edildiğini ve işbirliği açısından ortak kararlar alındığını söyledi. Amman Ticaret Odası üyeleri ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri arasında karşılıklı iş görüşmeleri gerçekleştirildiğini ifade eden Hacısalihoğlu, Amman Ticaret Odası Başkanı Riyadi Seyidi ile görüştüklerini vurguladı. Hacısalihoğlu, dost ve kardeş ülke Ürdün ile ticaret hacminin olması gerekenin çok altında olduğunu ifade ederek her iki ülkenin işadamları tarafından ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Trabzon ABİGEM tarafından oluşturulan firma profilleri Arapça'ya çevrilerek kitapçık halinde 130 civarında Ürdünlü firmaya dağıtılırken, TTSO Ticari Heyeti'nde bulunan firmalar Arapça bilen rehber eşliğinde yaklaşık 10 farklı firma ile ikili iş görüşmesi yapma ve iş fırsatları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunma fırsatı da yakaladı.

Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim