Ermeni kadının Türk doktor ısrarı

  • Home
  • Ermeni kadının Türk doktor ısrarı
Ermeni kadının Türk doktor ısrarı
Ailesinin Türkiye'de ameliyat olmasını istemediği 77 yaşındaki Ermeni kadını Türk doktorlar sağlığına kavuşturdu.Abone ol

Ailesinin Türkiye'de ameliyat olmasını istemediği 77 yaşındaki Ermeni kadın, Rize'de başarılı bir bay-pass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Şahin Bozok, Çalumyan Azganuş Ruben'in yaklaşık 2 ay önce kalp sorunları nedeniyle hastaneye başvurduğunu söyledi. Bozok, ''Yaptığımız incelemelerde 3 damarının tıkalı olduğunu tespit ettik. Kendisine ameliyat önerdik, ancak ailesi ile görüştükten sonra olmamaya karar verdi. Daha sonra tekrar gelerek ameliyat olmak istediğini iletti. Yapılan başarılı operasyonun ardı turkey hair transplant package ndan 3 damarına by-pass yaptık." dedi.

Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Bozok, ''Kendisi ameliyat sonrası Ermenistan'a dönmüştü. Ancak kontrol ve tedavi için yeniden hastanemize geldi. Kendisini bu denli sağlıklı görmek bizi sevindirdi." diye konuştu.

Çalumyan Azganuş Ruben, 10 yıl önce ailesini aramak için Türkiye'ye gelmiş. Çorum ve Merzifon'da ailesinden kalan kişilere ulaşan Ruben, belli bir süre burada kaldıktan sonra Rize'ye yerleşerek evlenip Fatma Özgen ismini almış. Türkiye'de hiç yabancılık çekmediğini belirten Ruben, çok iyi dostluklar kurduğunu belirtti.

Yaklaşık bir ay önce kalp sorunları nedeniyle doktora başvurduğunu ifade eden Ruben, şöyle devam etti: "Doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söyleyince Ermenistan'da bulunan ailem, kızlarım Türkiye'de ameliyat olmamı istemedi. Bu nedenle Ermenistan'a gittim. Orada şikayetlerim arttı. Tekrar Türkiye'ye dönerek ameliyat olmaya karar verdim. Çok başarılı bir ameliyatın ardından sağlığıma kavuştum. Türk doktorlara müteşekkirim.''

Ameliyatı sırasında kendisine Türk komşularının baktığını kaydeden Ruben duygularını, "Kızlarım vize işlemleri nedeniyle Türkiye'ye ameliyat zamanı gelemediler. Bu sırada bena hep komşularım ve hemşireler baktı. Param olmadığını söyledim. Buna rağmen çok iyi ilgilendiler. Hiç bir şeyin eksikliğini çekmedim. Buradaki dostlarımı insanları çok seviyorum. Onlar benim için birer kardeş." sözleriyle dile getirdi.

Ruben, kızlarının da ameliyat sonrası Türkiye'ye geldiğini ve kendisine gösterilen ilgi ve sevgiden sonra Türkiye'yi çok sevdiklerini sık sık gelmeye başladıklarını sözlerine ekledi.

Geçmişte olanların kapatılması gerektiğini vurgulayan Ruben iki ülke arasında yaşanan sorunlarla ilgili şunları söyledi: "Bana Türkiye'de de Ermenistan'da da soruyorlar. Eskiden ne olmuşsa olmuş. Şimdi biz iyiyiz. Anne gibi, kız gibi, kardeş gibi. O günler geçti gitti." dedi.

Hiç bir zaman savaş istemediğini kaydeden Ruben, ''Savaş en çok çocukları etkiliyor. onlar dünyaya geliyor. onların yaşamaya hakkı var. Beyaz kuşu (Güvercin) özgür bırakıyorlar ya, dünya öyle özgür olsun istiyorum. Açık olsun bütün kapılar. birbirini sevsinler gitsinler gelsinler."



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim