Eyvah! Jet Fadıl geri dönüyor

  • Home
  • Eyvah! Jet Fadıl geri dönüyor
Eyvah! Jet Fadıl geri dönüyor
Uzun süredir gözlerden uzak olan 'Jed Fadıl' lakaplı Siirtli işadamı Fadıl Akgündüz geri dönüyor...Abone ol

Milliyet Gazetesi'nden Tebernüş Kireççi'nin haberine göre, Didim’de açıldığı 1995 yılında muhafazakâr kesimin gözdesi olan Caprice Otel, İstanbul’a da geliyor. Caprice Otel, şirketi Jetpa Holding nedeniyle kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak tanınan Fadıl Akgündüz’ün yüzde 98’ine sahip olduğu Aytepe Turizm’e ait bir yatırım olarak hayata geçmişti. Ancak, Akgündüz, 2009’da hisselerini ev hanımı ablası Avniye Obut ve emekli memur eniştesi İbrahim Obut’un kurduğu Mai Turizm’e devretmişti.

Avniye Obut’un İstanbul’da 2012 yılında hayata geçireceği Caprice Otel için Bayrampaşa Belediyesi’nden Forum İstanbul ile eski Bayrampaşa ce ersağ 2024 zaevi arasında kalan 26 bin metrekarelik arazi 49 yıllığına kiralanmıştı. Obut, 12 Mayıs’ta temeli atılacak otelin açılış tarihi olarak da Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethi olan 29 Mayıs’ı belirlemiş durumda.

500’ün üzerinde satış yaptı

2 bin oda ve 3 bin yataklı olarak tasarlanan Caprice Gold’da konaklama 15’er günlük devremülkler şeklinde olacak. Aslında, Caprice Gold ile İstanbul’da bir otel ilk kez devre mülk şeklinde işletilecek.

Elde edilen bilgilere göre, Anadolu kadar yurtdışındaki muhafazakâr kitlenin de müşteri olarak hedeflendiği projede, Avniye Obut, devre mülk satışlarına da başlamış durumda. Henüz lansmanı bile yapılmayan projede şimdiye kadar 500’ün üzerinde devre mülk satışı gerçekleştiği iddia ediliyor. Öte yandan devre mülkü alanlar kullanmadığı dönemlerde kiraya verebilecek. Kiralama işlemi Caprice Otelcilik tarafından gerçekleştirilecek.

300 bin metrekarelik inşaat alanına sahip otelin maliyetinin ise 350 milyon dolar civarında olması bekleniyor.. Devremülklerin hepsinin satılması durumunda elde edilecek ciro ise 2 milyar dolar

En küçük 23 bin TL

Otelde odaların büyüklükleri 19.60 metrekare ile 48.20 metrekare arasında değişiyor. En küçük odanın devre mülk satış bedeli 23 bin TL.
Otelde Türkiye için ilk olarak nitelendirilebilecek bir sistem devreye sokulacak. Proje ‘3 Gold sistemi ile çalıştırılacak.

3 Gold’da sadece oda ücretini ödeyen misafire otomobil ve saray hizmeti de sunulacağı ifade ediliyor. Buna göre devremülk için gereken ücreti ödeyen, 120 euro’luk günlük bedelle otomobil ve saray hizmetinden de yararlanabilecek. Avniye Obut’un hazırlattığı katalogda hizmetlerle ilgili Caprice Gold misafiri bu ücretle 24 saat açık büfe ve diğer saray hizmetlerinden yararlanmak suretiyle, konakladığı süre içerisinde veya konaklamadan sonraki 5 yıl içinde kullanabilir veya dostlarına kullandırabilir” ifadelerine yer verildi.

Kadınlara ayrı havuz

Otel daha çok muhafazakar kitleye hitap ettiği için her şeyi kadınlara ve erkeklere özel olarak tasarlandı. Kadınlara ve erkeklere özel 12’si kapalı, 6’sı açık 18 havuz bu şekilde projelendirildi 20 bin metrekarelik SPA’da da yine bu ayrıntıya önem verildi.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim