Şehitten geriye kalanlar duygulandırdı

  • Home
  • Şehitten geriye kalanlar duygulandırdı
Şehitten geriye kalanlar duygulandırdı
Askerliği çok seven şehit onbaşı Onur Ayaydın'ın odasındaki asker fotoğrafları ve askerlik anıları görenleri duygulandırdı.Abone ol

Şemdinli’de kırsal alandaki operasyondan dönen askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Onur Ayaydın’ın cenazesi bugün askeri uçakla İstanbul’a getirildi.

Hava Kuvvetleri'ne ait b ersağ üye ol ir uçakla getirilen Onur Ayaydın'ın cenazesi, tören mangası tarafından uçaktan alındı. Bilgisayar teknisyeni, 21 yaşındaki Onur Ayaydın'ın yakınları bu sırada “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye slogan attı. Annesi Nagihan Ayaydın, babası Zafer Ayaydın ve çok sayıda akraba ile arkadaşları Onur Ayaydın'ın Türk bayrağı örtülü tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Üç kardeşin en büyüğü olan Onur Ayaydın’ın cenazesi Kasımpaşa’da bulunan askeri hastaneye götürüldü.

Komşuları Onur Ayaydın'ın babası Zafer Ayaydın'ın hasta olduğunu, kahve köşelerinde dizdiği tespihleri satarak evin geçimini sağladığını söyledi. Askerliğinin bitmesine 52 gün kalan ve acemiliğini Isparta'da yapan Onur Ayaydın'ın Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi'nde oturdukları Gazi Kemal Caddesi baştan sona bayraklarla donatıldı. Oturdukları evin bulunduğu apartmana da 6 bayrak asıldı. Komşularına yan binaya Onur Ayaydın için 10 metre boyunda bayrak astı. Şehidin evindeki eşyaları ise görenleri duygulandırdı.

Şehit Onbaşının cenazesi yarın, Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı şehitliğinde toprağa verilecek.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim