Terör yüzünden depremi tartışamadık!

  • Home
  • Terör yüzünden depremi tartışamadık!
Terör yüzünden depremi tartışamadık!
CHP'li Yılmaz Ateş, doğu ve güneydoğu'da terör tartışmasından deprem riskini tartışacak zaman bulunamadığını söyledi.Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- CHP Genel başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bölgede terörü tartışmaktan deprem gibi temel sorunları tartışacak zaman bulunamadığını ve önlem alınamadığını" söyledi.

Ateş, 26 yıldır Gü ersağ üye ol neydoğu ve Doğu Anadolu bölgesine hakim olanın terör ve bölücü faaliyetler olduğunu belirterek, "O nedenle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin hiç bir sorunu türkiye gündemine taşınamadı ve önlem alınamadı" dedi. Ateş şunları söyledi:

"Türkiye'nin ön önemli fay hatlarından biri Kuzeydoğu Anadolu fay hattıır. Bu hat türkiye'nin en yoksul bölgelerinden geçmektedir. Bütün yapıların büyük bir bölümü ilkel yöntemlerle yapılmış, çok ağır bedeller ödenmiş olmasına rağmen deprem faktörü dikkate alınmadan kentleşmeye gidilmiştir. Bu deprem üzücü olaylara neden olmuştur. Bu acı olaylardan iktidar ders çıkarmalıdır. İstanbul'da depreme karşı yapılan çalışmalar yeterli midir? bilmiyoruz ama en azından konuşulmaktadır. Şimdi yaılması gereken, bu yaralar hızla sarıldıktan sonra, Kuzey Anadolu fay hattı üzeinde bulunan yerleşim birimlerindeki yapılarda depreme karşı güçlendirme çalışmalarına hızla başlanmasıdır. Türkiye zaman kaybetmeden bir deprem stratejisi belirlemeli. Bu konuda bir mastır plan yapılmalı, ülke genelinde ortak politika belirlenmlidir. Bu depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet , yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum."



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim