Tahliye kararı durduruldu

  • Home
  • Tahliye kararı durduruldu
Tahliye kararı durduruldu
Başkan Kadir Topbaş, Kas Hastalıkları Derneği’nin tahliye kararını durdurduklarını açıkladıAbone ol

Saraçhane Belediye Sarayı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin Yeşilköy’deki binasında faaliyet gösteren Kas Hastalıkları Derneği’nin tahliye kararını durdurduklarını açıkladı. “Kullanma süreleri dolduğu için arkadaşlarımız bir tahliye kararı çıkarmışlar ve belli bir süre vermişler. Süresi de dolmuş” diyen Başkan K avukat seo adir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ben arkadaşlarımıza alternatifini bulmadan başka bir yer göstermeden, ‘kalkın gidin demeyin’ Orada bir hizmet verilmekte. Neticede bir dernektir, sivil toplum örgütüdür. Oradan istifade edenler var. ‘Buradan çıkıp gidin’ deyip kestirip atmak doğru değil. Karşılığını bulmadan bunu yapmak doğru değil. Bu nedenle tahliye işini durdurduk. Kendilerine, ‘Başka bir hazırlığınız var mı bir yer öneriyor musunuz?’ dedik. ‘Hayır’ dediler. ‘O zaman sokağımı bırakacaksınız. Yanlış’ dedik ve müdahale ettik.’ ‘Bir başka yer bulmadan çıkarılmasın’ dedim. Bir yer göstermek lazım. İki taraf beraberce karar vermeliyiz.”

Dernek binasının amacı dışında lokal olarak kullanıldığı yönünde bilgiler de geldiğinin altını çizen Başkan Topbaş, “Kanunen tanınan tahsis süresi doldu ve tahliye için yazılar yazıldı. Bugünde son gündü. Ama yine de bir yerel yönetim olarak bu dernekten gerçekten istifade eden insanları düşünmek zorundayız. Bu bakıma kararımız derneğe başka bir yer gösterilmesi yönünde oldu. Yer bulunur, hazırlanır ve dernek de tüzüklerinde belirttikleri tarzda çalışmalarını sürdürür. Biz de buna destek veririz. Bizim de birçok sağlık birimimiz var. Evde bakım hizmetleriniz, özürlü merkezlerimiz var, kadın ve aile sağlığı merkezlerimiz var. Tüm bunların amacı, İstanbullulara hizmet etmek ve sağlıklı bir yaşam sunmak. Tabi bunun istismar edilmemesi gerekiyor. Doğru olanda budur” şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim