Jandarma ve MİT'ten ajan açıklaması

  • Home
  • Jandarma ve MİT'ten ajan açıklaması
Jandarma ve MİT'ten ajan açıklaması
Birinci Ergenekon davasında Jandarma ve MİT, Osman Yıldırım'ın istihbarat elemano olarak kullanılmadığını açıkladı.Abone ol

Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT'ten gelen yazılarda, Yıldırım'ın istihbarat elemanı olarak kullanıldığına dair bir kayıt olmadığı belirtildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada konuşan sanık Mehmet Zekeriya Öztürk, Danıştay saldırısının ardından gözaltına alındığında bazı kişilerle birlikte kendisinden de kan örneklerinin alındığını söyledi.

Öztürk, kendisinden alınan kan örnekleriyle genetik inceleme yapıldığını öğrendiğini ifade ederek, ''DNA'larım neden inceleniyor? Bunların imha edildiği söylendi. Ben kan örnekl seo new york erinin imha edildiğine inanmıyorum. Yarın benden üretilen numunelerle başka bir suçla suçlanabilirim'' diye konuştu.

Duruşmada sanık ve avukatların taleplerine ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Danıştay Başkanlığının suçtan zarar görmesi nedeniyle, avukat Perihan Özcan'ın müdahil olma talebinin kabul edilmesini istedi.

Duruşmada daha sonra Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ara kararlar doğrultusunda gelen evrakları okudu.

Doğu Perinçek'in, Gonca Bahar adlı kadın ile sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır ve Tekin Irşi'nin hesaplarına 2006 yılında para yatırılıp yatırılmadığına ilişkin talebi üzerine MASAK'tan gelen yazıda, bu şahıslarla ilgili hesap ekstrelerinin gönderildiği kaydedildi.

Danıştay çevresi, orduevi ve bir bankanın görüntü kayıtlarının incelenmesiyle ilgili ekspertiz raporu da dosyaya gönderildi.

Tutuklu sanık Muzaffer Tekin'in talebi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığından gelen yazılarda Osman Yıldırım'ın istihbarat elemanı olarak kullanıldığına dair herhangi bir kaydın bulunmadığı, MİT'ten gelen yazıda da Yıldırım'ın kendileriyle bir ilgisi olmayıp, kayıtlı haber kaynağı olarak yer almadığı belirtildi.

Tutuklu sanık Mehmet Demirtaş'ın talebi üzerine sanıklardan Ümit Sayın'ın savcı Zekeriya Öz'e gönderdiği mektuplarla ilgili APS dökümlerinin geldiği, Sayın'ın Öz'e 6-27 Ocak 2010 tarihleri arasında beş mektup gönderdiği kaydedildi.

Başkan Şengün, gelen evrakları okuduktan sonra talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Öte yandan, Mehmet Zekeriya Öztürk'ün belirttiği kan örneklerinin alınmasıyla ilgili Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünün ekspertiz raporuna göre, Danıştay saldırısının ardından gözaltına alınan ''Ergenekon'' davası sanıklarından Mahmut Öztürk, Zeki Yurdakul Çağman, Muzaffer Tekin ve Mehmet Zekeriya Öztürk'ten kan örnekleri alındığı belirtildi.

Raporda, bu kişilere ait DNA örneklerinin Ceza Muhakemesinde Beden Muayenesi, Genetik İncelemeler ve Fizik Kimliğin Tespiti Hakkındaki Yönetmeliğin 14. maddesi gereğince imha edildiği aktarılarak, olay yerinden elde edilen bulgulara ait DNA analiz sonuçlarının DNA arşivine kaydedildiği, DNA örneklerinin ise laboratuvarda bir yıl süreyle muhafaza edildiği bildirildi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim