Tekel işçileri Erdoğan'a meydan okudu

  • Home
  • Tekel işçileri Erdoğan'a meydan okudu
Tekel işçileri Erdoğan'a meydan okudu
Erdoğan, çadırları ay sonunda kaldıracağız dedi, cevap geçikmedi. DİSK Genel Başkanı Çelebi, resmen tehdit etti!Abone ol

Bir grup sanatçı Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerini ziyaret etti. Tarık Akan ve Rutkay Aziz, TÜRK-İŞ Genel Merkezi'ne gelerek TEK GIDA-İŞ Genel Başkanı Mustafa Türkel ile görüştü. DİSK Genel Başkanı da Erdoğan'ın ay sonuna kadar verdiği mühleti kabul etmediğini söyleyerek, dokunma yanarsın mesajı gönderdi!

Ziyarette konuşan Rutkay Aziz, TEKEL işçilerinin ortaya koyduğu özgürlük mücadelesinin aynı zamanda bir ekmek kavgası olduğunu ifade ederek, TEKEL işçilerinin 67 gündür işçi sınıfı için çok önemli bir sayfa açtığını kaydetti. TEKEL işçilerin demokrasi, barış için haksızlığa karşı verdikleri mücadelenin işçi sınıfının tarihine kazındığını ifade eden Aziz, tekel işçileriyle dayanışma amacıyla yarın Ankara'da yapılacak eylemde işçilerin yanında olacaklarını bildirdi. Aziz, ''Hakkınızı alma yolunda özgürlük, demokrasi, barış yolunda yolunuz, yolumuz açık olsun'' de georgia seo di.

Tarık Akan ve Rutkay Aziz daha sonra işçilerin çadırlarını ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Daha sonra işçileri ziyaret eden Tolga ve Pınar Sağ işçilerle birlikte türküler söyledi. Pınar Sağ burada yaptığı konuşmada, TEKEL işçilerinin, çocuklarının geleceği için mücadele ettiklerini, sanatçılar olarak her zaman işçilerin yanında yer alacaklarını ifade etti. Fikirlerinden dolayı kendisinin de yargılandığını anımsatan Sağ, fikir özgürlüğü, insan hakları ve işçi hakları için mücadelenin devam edeceğini belirtti.

DESTEK EYLEMLERİ SÜRDÜ

TEKEL işçilerinin eylemine destek vermek amacıyla Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Denizli ve Kırklareli'de bazı sendikalar, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri oturma eylemi düzenledi, basın açıklamaları yaptı. Antalya'da Türk-İş, DİSK ve KESK üyeleri Kışlahan Meydanı'nda toplanarak, ''Yaşasın sınıf dayanışması'' sloganı attı. Grup üyeleri, basın açıklaması yapılmasının ardından oturma eylemine başladı. Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, ''Hükümete bir kez daha sesleniyoruz. Çalışma yaşamını kökünden dinamitleyen kuralsız çalışma sevdanızdan vazgeçin. İşte görüyorsunuz bu ülkenin gerçek sahipleri olan emekçiler güvencesizliğe 'hayır' diyor. Anlamıyorsanız tane tane anlatalım, duymuyorsanız daha yüksek haykıralım'' dedi. Gruptakiler, açıklamanın ardından bir süre oturup, slogan attıktan sonra dağıldı.

İZMİR

KESK İzmir Şubeler Platformunca, Konak Meydanı'nındaki Merkez Bankası Bölge Müdürlüğü yanında düzenlenen oturma eylemine, KESK üyeleri ile Türk-İş, DİSK ve Kamu-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı. Türk-İş 3. Bölge Temsilci Yardımcısı Tuncay Kireçkaya, TEKEL işçilerinin, sıkıntı içinde olan her kesimin sözcüsü konumunda olduğunu söyledi. Kireçkaya, TEKEL işçilerinin yaptıkları eylemle sadece kendi özlük haklarını savunmadığını, aynı zamanda tüm Türkiye'ye örgütlü olmanın ve emekçilerin birlikte mücadele etmesinin ne kadar önemli olduğunun da dersini verdiklerini söyledi. Bir süre oturma eylemini devam ettiren grup, daha sonra dağıldı.

BURSA

Bursa'daki oturma eyleminde Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Fomara Meydanı'nda toplanan grup adına yaptığı açıklamada, TEKEL işçilerinin hak arama, ekmek ve emek mücadelesinin hükümetten hala olumlu bir karşılık bulamadığını öne sürerek, bu kapsamda işçilerin mücadelesinin çalışma hayatı ve haklar yönünden bir sembol haline geldiğini iddia etti. Türkoğlu, hükümetin tavrını protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirterek, ''Türk-İş, Kamu-Sen, DİSK ve KESK konfederasyonları olarak biz 16 Aralık 2009'dan bu yana TEKEL işçileri ile beraberiz. Oturma eylemimizin akabinde gece otobüslerle yola çıkıp Ankara'da TEKEL işçileriyle mücadeleyi büyüteceğiz. Tüm emeğiyle geçinenleri, özelleştirme vurgunu ve talanına karşı olanları bu mücadeleye destek vermeye devam ediyoruz'' dedi. Grup, oturma eyleminin ardından dağıldı.

DİSK'TEN ERDOĞAN'A ZEHİR GİBİ CEVAP
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim